Deel dit artikel:

Geslaagde eerste wedstrijddag NK Sup

De eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap SUP is zaterdag 20 mei onder prachtige omstandigheden van start gegaan in Leeuwarden. Het kampioenschap zal dit jaar gevaren worden over vier wedstrijden, waarbij één wedstrijd als aftrek dient.

Met een zonnetje, een kleine kans op regen, en een temperatuur rond de 17 graden, stonden zo’n vijftig deelnemers aan de start. De route van ruim 14 kilometer was uitgezet rond Leeuwarden, voor sommige deelnemers was deze niet geheel onbekend aangezien een groot stuk van route ook in de laatste dag van de 11-steden (in tegengestelde richting) en de Frisian Winter Cup wordt gepeddeld.

Vooraf werd verwacht dat de zuidwestelijke wind (windkracht 4) een rol zou spelen omdat op verschillende stukken de wind vrij spel zou hebben. Dit bleek vooral bij de start het geval te zijn. Na een aantal valpartijen waren een aantal toppers tot een inhaalrace veroordeeld. In de einduitslag zijn weliswaar geen afwijkende plaatsingen op te merken maar toch is er hard gestreden om het podium. Winnaar Joep van Bakel noteerde een gemiddelde snelheid van 10 kilometer per uur, wat ongekend snel is. De nummers 2 en 3 Martijn van Deth en Ike Frans deden daar nauwelijks voor onder.

De eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap viel dit jaar tegelijkertijd met een etappe van de Eurotour in St. Maxime, Frankrijk. Toppers als Ricardo Haverschmidt, Petronella van Malsen en Kjel de Bruin lieten hierdoor verstek gaan. De organisatie van de eerste wedstrijd was in handen van 11City-SUP organisatoren Tineke en Ritske Merkus. Het stadsstrand bleek een prima plek om te verzamelen, te starten, te finishen en om na afloop na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Resultaten:

Heren
Joep van Bakel
Martijn van Deth
Ike Frans

Dames
Janneke Smits
Ella Oesterholt
Emma Reijmerink

Zie alle uitslagen op www.supnl.org.

De tweede wedstrijddag van het Nederlands kampioenschap vindt plaats op woensdag 5 juli tijdens de Brabantse Nachten in Breda.

Afbeeldingen: Mayola Dijksman

naar boven