Deel dit artikel:

Ben jij een top (windsurf) talent? Geef je op voor de Regionale Talentdag in Almere!

In Nederland moeten we zorgvuldig omgaan met het talent dat rondloopt, als we onze topsportambities als land waar willen blijven maken. Om deze reden wordt er continue gezocht naar effectievere en efficiëntere manieren van talentherkenning en -ontwikkeling.

In 2016 vinden in enkele gemeenten Regionale Talentdagen plaats voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel, die het maximale uit zichzelf willen halen en die die specifieke sporten nog niet beoefenen. In Almere organiseert de Gemeente Almere de Regionale Talentdag op zondag 13 november.

Het RTC Windsurfen sluit hier ook bij aan. De kans voor talentvolle windsurfers om zich te laten zien! Laat je testen op je fysieke kenmerken en talenten, wie weet val jij wel op en wordt je uitgenodigd voor een vervolgbijeenkomst en een programma om (beter) te leren windsurfen. Als jij denkt zo’n talent te zijn, meld je dan aan. Je hoeft nog niet te kunnen windsurfen als je mee wilt doen aan de talentdag. 

Waarom?
Talentherkenning vindt momenteel voornamelijk plaats binnen de tak van sport en door die tak van sport zelf. Voor veel sporten is dit ook de meest effectieve wijze om talentvolle sporters te identificeren en ontwikkelen. Er is daarentegen ook een aantal sporten waarbij het daarnaast de moeite waard is om kansrijke sporters buiten de eigen sport te zoeken. Het gaat hier veelal om sporten met een beperkt aantal onderscheidende, vooral fysieke, kenmerken die zich pas echt goed uiten na de groeispurt van kinderen. In deze sporten kunnen jongeren ook nog op latere leeftijd beginnen en dan is het nog steeds realistisch om de mondiale top te halen.

De docent LO kan met zijn/haar kennis en expertise een zeer belangrijke rol spelen, als adviseur en als ‘scout’, door het informeren van deze jongeren over hun potentie.

Gezochte talenten
De gezochte kenmerken in Almere zijn: 

  • Snel & Explosief 
  • Lang & Sterk (oa windsurfen)
  • Uithoudingsvermogen

Heb jij leerlingen die extreem scoren op de eigenschappen lengte, snelheid of explosief en snel? Informeer hen dan over hun potentie en de aankomende Regionale Talentdag. Je mag jezelf ook opgeven, als jij deze eigenschappen denkt te bezitten.

Wanneer en Waar?
Zondag 13 november in het Topsportcentrum in Almere. 

Voor meer informatie en aanmelding voor de Regionale Talentdagen kun je terecht bij www.talentdag.nl
Voor rechtstreeks aanmelden, Klik hier>>

naar boven