Deel dit artikel:

Welke kitesurfer kwalificeert Nederland voor de Jeugd Olympische Spelen van 2018?

Het kitesurfen is één van de sporten tijdens de Jeugd Olympische Spelen (JOS) van 2018 in het Argentijnse Buenos Aires. Deze vindt plaats tussen 6 en 18 oktober 2018. De JOS is voor jongens en meisjes die zijn geboren tussen 1 januari 2000 en 31 december 2003.

Zowel bij de jongens als meisjes zal Nederland zich eerst als land moeten kwalificeren. Dit gebeurt wanneer een Nederlander (m/v) de Europese Qualifier wint óf bij de eerste vier op het wereldkampioenschap eindigt (waarbij reeds gekwalificeerde landen niet meetellen).

Kwalificatie
De Europese Qualifier wordt georganiseerd van 20 tot en met 25 februari in het Marokkaanse Dakhla. Het WK wordt waarschijnlijk gehouden in China van 10 tot en met 15 april. Schrijf je snel in om mee te doen.

Discipline
De discipline is twintip racing, downwind slalom/boardercross. Voor het materiaal zijn er een aantal restricties. Zo mogen er voor het evenement één board en vier kites geregistreerd worden per deelnemer. Het board en kite moeten van een standaard productie merk zijn dat is geregistreerd bij de IKA.

NOC*NSF
Wanneer Nederland zich bij het kitesurfen heeft gekwalificeerd voor de JOS, zal het Watersportverbond iemand moeten voordragen aan het NOC*NSF. Hiervoor zal een selectieprocedure opgestart worden.

Meer info:
http://twintipracing.com/tt-r-yog-format

Kwalificatie:
http://sailing.org/tools/documents/BuenosAires2018QualificationSystemFINALENG-[23257].pdf

Materiaal:
http://sailing.org/tools/documents/2018YOGKiteboardEquipment-[21681].pdf

EK:
http://internationalkiteboarding.org/events/upcoming-events/ttr/106-yog-q-event-europe-boys

http://twintipracing.com/images/documents/2018_TTR_YOG_Qualifier_Events_NoR_SI.pdf

naar boven