Deel dit artikel:

Twan Verseput met 75 kilometer per uur naar wereldtitel

De 24-jarige surfer Twan Verseput is net als vorig jaar wereldkampioen speedsurfen geworden. Destijds in de leeftijdscategorie 20-29 jaar, nu in het algemene kampioenschap. Bij het wereldkampioenschap op het eiland Fuerteventura, werden snelheden gehaald van 75 kilometer per uur.

Tot de laatste heat werd de Nederlander op de voet gevolgd door Bjorn Dunkerbeck en Markus Emanuelsson. Dolblij is hij met zijn overwinning. Verseput: “Ik wist dat ik kans maakte, maar dat het zó goed zou gaan had ik nooit verwacht. Doordat de wedstrijden verdeeld zijn over 6 dagen, moet je continu gefocust blijven. Na 3 wedstrijddagen had ik een aardige voorsprong op de rest, maar dat zegt nog niks. Twee keer een fout en je bent de koppositie kwijt.”

Het WK Speedsurfen is een discipline binnen het windsurfen verdeeld over zes dagen. Elke dag heeft, afhankelijk van de wind, maximaal twee heats. Naast Twan Verseput, eindigde de Nederlanders Aron Etmon en Wessel Douma op de zevende en twintigste plaats.

Verseput wil later dit jaar in Namibië het wereldrecord speedsurfen aanvallen. Om het wereldrecord te verbreken, moet hij sneller dan 97,6 kilometer per uur gemiddeld over 500 meter surfen. Dit kan het beste in Namibië omdat hier een speciaal kanaal is gegraven waar de omstandigheden optimaal zijn om hoge snelheden te halen.

 

Bron: Fieber

naar boven