Deel dit artikel:

Finale NK Slalom Windsurf komend weekend in Scheveningen

Dit weekend zal in Scheveningen de finale van het NK Windsurf Slalom gevaren worden.

Eerder dit jaar werd er al in Lelystad gevaren. De resultaten van deze twee evenementen, Lelystad en Scheveningen, worden opgeteld tot een eindranking voor het Nederlands kampioenschap. Er wordt zo op binnenwater en op zee gevaren, waardoor naar verwachting de meest complete windsurfer met de NK wimpel naar huis zal gaan.

Het beloofd een spectaculaire finale te worden, want er staat een stevige wind in de voorspelling voor zowel zaterdag als zondag. Vorige week nog werd het WK op Texel gevaren. Ethan Westera, een talentvolle Nederlandse jonge surfer van Aruba, werd daar wereldkampioen. Westera staat tweede in het NK klassement. De leider in het NK klassement, Jordy Vonk werd derde op Texel. Vonk is ook de regerend Nederlands Kampioen Slalom Windsurf. Derde in het NK klassement staat Adriaan van Rijsselberge.  de oudere broer van Dorian, was Nederlands kampioen in 2015 en is als Texelaar het varen op zee gewend. De verwachting is dat de strijd om de titel dan ook tussen Westera, Vonk en Van Rijsselberge zal gaan. Een gevaarlijke outsider zou Ingmar Daldorf nog kunnen zijn. Hij staat vierde in het klassement en is bekend om zijn fitheid. Als Scheveningen door de vele wind een slijtageslag wordt, is hij de man die voor een verrassing zou kunnen zorgen.

De wedstrijdlocatie is nabij vereniging Jumpteam, dat als uitvalsbasis voor het evenement zal dienen. Het adres van Jumpteam is Strandweg 3. De toegang tot het evenement is vrij. Vanwege de windrichting is de verwachting dat de windsurfwedstrijd goed vanaf het strand te volgen zal zijn.

naar boven