Deel dit artikel:

KiteFoil Wereldtitel voor Fransman Parlier

Bij het wereldkampioenschap KiteFoil GoldCup in Sardinië pakt de Fransman Nico Parlier het goud. Het WK werd gehouden van 4 t/m 8 oktober 2017. Na een spannende slotdag weet hij het WK overtuigend te winnen.

Het leek erop dat Parlier de perfecte positie had tijdens de laatste race van de dag. Totdat Parlier viel door een lichte wind shift. Tijdens zijn herstart passeerde vele andere kitesurfers hem waardoor hij op een zesde positie kwam te liggen. Met zijn hoge tempo slaagde hij erin om zijn weg weer terug te vinden en eindigen uiteindelijk als tweede, net achter landgenoot Axel Mazella.

Beide Fransmannen geven aan erg blij te zijn met hun overwinning. De concurrentie tijdens het wereldkampioenschap was erg hoog. Alle topper waren aanwezig. Mazella hoopt dat deze concurrerende sfeer hetzelfde is tijdens het Kite wereldkampioenschap in Oman volgende maand. Titelhouder Maxime Nocher  van KiteFoil Goldcup 2016 pakte dit jaar de derde plaats op het podium.

Steph Bridge won de titel bij de vrouwen. Volgens Bridge een lastige opgaven: ‘Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo veel last heb gehad van de uitdagende omstandigheden’.  Op de tweede plaatst eindigde de 16-jarige Anaïs Mai Desjardins uit Frankrijk. Sabrina Schlossnikel won het brons.

Alle resultaten en video’s zijn hier terug te vinden.

 

naar boven