Deel dit artikel:

Denemarken en Nederlandse selectie klaar voor WK SUP

De kanalen van Kopenhagen en de noordwestkust van Denemarken vormen vanaf 1 tot en met 10 september het strijdtoneel van het Wereldkampioenschap Stand Up Paddling. 286 atleten uit meer dan veertig landen komen naar Kopenhagen en kustplaats Vorupør om deel te nemen aan het kampioenschap. Nederland is met zeven atleten afgereisd naar Denemarken.

Het wereldkampioenschap Stand Up Paddling, dat voor de eerste keer in de geschiedenis van het wereldkampioenschap plaatsvindt op Europese bodem, zal op twee locaties in Denemarken georganiseerd worden: Kopenhagen en kustplaats Vorupør, ook wel Cold Hawaii genoemd. De prachtige kanalen van Kopenhagen en de ruige ongerepte stranden van Cold Hawaii vormen een fantastische achtergrond van het kampioenschap.

Nederland verschijnt met een ervaren groep atleten aan de start die zowel in binnen-, als buitenland veel wedstrijden varen. Vooral Joep van Bakel en Petronella van Malsen reizen met een goed gevoel af naar de Deense hoofdstad. Zij wonnen op zaterdag 26 augustus de derde wedstrijddag van het NK Distance. Een goede generale repetitie voor het WK. Volg de Nederlandse selectie van 1 t/m 10 september via Facebook: https://www.facebook.com/SUPenPRONEteamNL/.

De volledige Nederlandse selectie met de discipline:

  • Bart Haveman: Prone Tech & Prone Distance

  • Ricardo Haverschmidt:  SUP Long Distance & Sprint

  • Joost Duijvenvoorde: SUP Wave

  • Joep van Bakel: SUP Long Distance

  • Emma Reijmerink: SUP Technical race

  • Petronella van Malsen: SUP Long Distance & Sprint

  • Janneke Smits: SUP Long Distance

De wedstrijden van het wereldkampioenschap zijn live goed te volgen via de Facebookpagina van de ISA: @ISAsurfing. Kijk voor meer informatie, het programma en de resultaten op www.isaworlds.com.

Foto: ISA / Ben Reed

 

 

naar boven