Deel dit artikel:

Nederlands succes tijdens eerste dag Freestyle Elite League Kiteboarding World Cup op Texel

Op de eerste dag van de 2017 Texel Brunotti Kiteboarding World Cup gooide de Nederlandse kiteboarder Youri Zoon hoge ogen door zijn heat af te sluiten met de op een na hoogste trick-score van de dag: een 8.03. Tot aanstaande zondag vindt op Texel de World Cup kiteboarding plaats waarbij wordt gestreden om de punten voor de wereldtitel 2017.

Gistermiddag stonden de eerste heats van de Freestyle Elite League op het programma waaraan de volledige wereldtop deelneemt. Onder hen de Nederlandse favorieten, tweevoudig wereldkampioen Youri Zoon en de huidige nummer twee bij de vrouwen, Annabel van Westerop. Naast Zoon en Van Westerop nemen ook de Nederlanders Annelous Lammerts, Vera Klabbers, Isabeau Galiart (wild card), Rens van der Schoot en Sander Bos (wild card) deel. De wereldkampioenen van 2016, Carlos Mario en Bruna Kajiya (beiden uit Brazilië) zijn ook van de partij. In totaal nemen 75 riders uit 19 landen deel aan de races bij Paal 17 op Texel.

Het is voor het eerst sinds vele jaren dat in Nederland een wedstrijd voor het Wereld Kampioenschap Kiteboarding plaatsvindt. Voor alle kiteboard- en (X-treme) sportfans dé kans om de wereld kiteboardtop in actie te zien. Nederland is een belangrijk kiteboarding land en heeft komende week maar liefst zeven riders die meevaren in de topklasse, de Freestyle Elite League.

Voor meer informatie of de live streams: www.worldkiteboardingleague.com

Foto: WKL / Svetlana Romantsova

naar boven