Deel dit artikel:

Uitdagende eerste dag voor windsurfers bij WK RS:X

ENOSHIMA (JAPAN), 18 september 2017 - De eerste dag van het WK RS:X in Enoshima (Japan) is voor de RS:X-windsurfers van Team Delta Lloyd wisselend verlopen. De windsurfers kregen te maken met flinke winddraaiingen, maar het race comité besloot hier geen actie op te ondernemen, tot grote frustratie van de windsurfers. Dorian van Rijsselberge finisht zijn races 2e en 22e, Kiran Badloe 5e en 18e en Lilian de Geus 20e en 5e.

Lilian de Geus, na de races: “Beetje gefrustreerd door de keuzes van het race comité. Er waren echt enorme shifts, maar de race ging gewoon door. Voor de tweede vrouwengroep werd de baan wel gewijzigd. Ik zat vast aan de linkerkant en met weinig wind kom je dan niet meer terug. Dus een 20 en een 5 gevaren vandaag. Ik merkte dat ik nog niet helemaal scherp was, maar het WK is nog lang en gelukkig kan ik die 20 na morgen aftrekken. Ik ga morgen weer volle bak!”

Ook de mannen hadden erg veel last van de shifty wind. Dorian van Rijsselberge: “Het race comité maakte het lastig voor iedereen door de races door te laten gaan terwijl er super grote windshifts waren. Dat was jammer”. Naast de shifty wind hadden de windsufers ook te maken met flinke golven. Iets waar Team Delta Lloyd windsufer Kiran Badloe wel raad mee wist: “Afgezien van de lastige situatie met het race comité hadden we een leuke dag. We mochten heerlijk buitenspelen in de hoge golven.”

Coach Aaron McIntosh beaamt dat de omstandigheden lastig waren, maar ziet er ook het voordeel van in. Een mooie kans om te leren: “We hadden echt hele onstabiele en onvoorspelbare condities, als gevolg van de tyfoon die van zondag op maandag over Enoshima trok. Dit soort omstandigheden kunnen ook voorkomen tijden de Olympische Spelen van 2020. Daarom is het goed dat we deze situatie alvast hebben meegemaakt. Daar kunnen we alleen maar van leren.“

Meer informatie over het WK vind je hier:

http://www.rsxclass.org/worlds2017/

Fotocredits: Robert Hadjuk

naar boven