Deel dit artikel:

Huig-Jan Tak nieuwe wereldkampioen in Kona Klasse

Na vier intensieve dagen racen op het Gardameer heeft de 24-jarige Huig-Jan Tak zich voor de tweede keer tot wereldkampioen in de Kona One klasse gekroond. Door in veeleisende omstandigheden consistent te varen won de Nederlander met een totaal van 16 punten de titel voor de Deense veteraan Tim Aagesen en de achttienjarige Alex Temko uit de USA.

“Ik ben erg blij en heb al mijn doelen voor dit kampioenschap gehaald”, vertelt de nieuwe wereldkampioen. De wateren in Circolo Surf Torbole, aan de noordelijke oever van het Gardameer in Italië staan over de hele wereld bekend vanwege de vele internationale zeil- en windsurfevenementen die er worden georganiseerd. Gedurende de vier dagen bewoog de wind tussen de 14 en 30 knopen.

Huig-Jan Tak bewees de meester te zijn van alle condities, maar kwam met een sterke wind het beste tot zijn recht. “Het was best lastig zeilen, tactisch en strategisch. Waarbij de omstandigheden en voortdurend veranderende condities en soms lichte wind. De sleutel tot mijn overwinning was consistent zeilen in met name de sterke down wind”, aldus Tak. Het is de tweede wereldtitel voor de 24-jarige man uit Zuidzijde. In 2016 won hij zijn eerste titel in Islamorada, Florida. In hetzelfde jaar won hij ook de U23 Kona Worlds in Malmö, Zweden. In 2017 eindigde hij bij het wereldkampioenschap Kona als tweede.

De Deen Tim Aagesen eindigde met 28 punten op de tweede plaats. De wereldkampioen  van vorig jaar, Alex Temko, behaalde met een totale score van 40 punten de bronzen medaille. In totaal namen er 72 deelnemers uit vijf continenten en 14 landen deel aan het kampioenschap op het Gardameer.

Kijk voor alle resultaten en meer op www.2019worlds.konaone.com

naar boven