Deel dit artikel:

Oude Deuren Surf Cup: een reünie voor 'plankzeilers'

Een 'reünie voor plankzeilers' met hun Mistral's, Windglider's, Ten Cate's en Proto's, oftewel: de Oude Deuren Surf Cup. Op de Westeinderplassen bij Windsurf club Aalsmeer stonden zondag 30 juni in totaal 85 deelnemers aan de start. En dat deden ze dit jaar niet voor het eerst.


Talloze mensen zijn nog steeds de trotse eigenaar van een oude windsurfplank uit de jaren '70 of '80. Toen was het plankzeilen mateloos populair. Sinds 2009 worden er voor de enthousiastelingen wedstrijden georganiseerd op hun Oude Deuren.

Initiatiefnemers voor de Oude Deuren Surf Cup zijn broer en zus Harold en Margreet Elfring. Dit jaar is hebben zij de organisatie overgedragen aan John Butot. Harold en Margreet stoppen hun energie tegenwoordig in de nieuwe Nederlandse eenheidsklasse de 'Windsurfer LT'. En bij de Oude Deuren Surf Cup deden de 'nieuwe' Windgliders LT mee in een eigen klasse.

"De Windsurfer LT is eigenlijk de ultieme eenheidsklasse", vertelt Harold. "Net zoals in de zeilerij de Laser eigenlijk, daarmee kan je het heel goed vergelijken."

Ga voor meer informatie over de Oude Deuren Surf Cup naar www.oudedeurensurfcup.nl

naar boven