Deel dit artikel:

Watersportverbond zoekt kitefoilers met olympische ambities

Binnen het olympische zeilen is kitefoilen in 2024 en 2028 een nieuwe olympische discipline. Het Watersportverbond is inmiddels druk bezig om een groep kitefoilers klaar te stomen zodat Nederland zich als mixed team kan kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024.


Casper Bouman
– voormalig wereldkampioen windsurfen RS:X en Formula Windsurfing – is namens het Watersportverbond aangesteld als kwartiermaker voor het olympische kitefoilen. Op de Brouwersdam coacht Bouman wekelijks een gemixte groep van ervaren en talentvolle kitefoilers. “Het Watersportverbond heeft als doel deze groep verder uit te breiden”, stelt Bouman. “Maar we willen ook nieuwe beloftes tussen de 15 en 22 jaar aantrekken om met onze trainingen en Kitefoil Cup-wedstrijden mee te doen. Vooral het aantal vrouwen in onze groep willen we flink uitbreiden.”

Bouman adviseert jonge kitefoilers die het race format een keer willen proberen om mee te doen aan de Kitefoil Cup-wedstrijden. “Deze wedstrijden staan bekend om hun laagdrempeligheid. Voor het Watersportverbond is het ook een mooie manier om nieuwe talenten te scouten.”

naar boven