Deel dit artikel:

EK Freestyle Windsurfen op Brouwersdam

Het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam staat aankomende week - 9 tot en met 13 oktober - voor de vijfde keer op rij in het teken van het DAM-X event. Het watersportevenement dat georganiseerd wordt rondom het Europees Kampioenschap freestyle windsurfen.

De windvoorspellingen zien er veelbelovend uit voor de EK wedstrijden komende en alle toppers hebben zich weer aangemeld voor het evenement op de Brouwersdam. Zo staat de kersverse wereldkampioen freestyle windsurfen, Yentel Caers, op de startlijst. Ook de lokale held uit Zierikzee en winnaar van vorig jaar, Davy Scheffers, ontbreekt niet.

Naast de gave sprongen op het water worden er nog een hoop side events georganiseerd. Maak eenvoudig kennis met watersporten als windsurfen, zeilen, suppen en bodysliden van de waterjump, schrijf je in voor de DAM-X Slalom of doe mee aan één van de creatieve workshops! Op het evenemententerrein zijn er ook leuke lifestyle kraampjes én een food area te vinden. Grote merken uit de watersportscene tonen daarnaast 3 dagen lang het allernieuwste boardsportmateriaal.

Vrijdagavond vindt het bijzondere Friday Night Event plaats, tijdens het event kan je deelnemen aan Run by Night. Een 5 kilometer hardloopwerdstrijd met een verlicht parcours langs het Grevenlingenmeer. Op zaterdagavond het immer legendarische feestje; de DAM Party. Zondag sluiten ze DAM-X af met een tombola, de prijsuitreiking van de DAM-X Slalom én het Europees Kampioenschap freestyle windsurfen.

Het evenement is gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.dam-x.com.

Foto: Chantale Pöttgens

naar boven