Deel dit artikel:

Nederlands Wakeboardtalent Sanne Meijer pakt goud in Qatar

Ze ging voor goud en daar gaat ze ook mee naar huis. Meervoudig Europees- en Wereld Kampioene Wakeboard Sanne Meijer uit Bellingwolde nam namens TeamNL van NOC*NSF deel aan de ANOC World Beach Games in Qatar waar op 13 en 14 oktober de wakeboardcompetitie werd gehouden.

De ANOC (Vereniging van Nationale Olympische Comités) World Beach Games is een wereldwijd multisport evenement dat in 2015 is gestart. Nieuwe, niet-olympische sporten krijgen hier de kans zich te presenteren. 1237 deelnemers uit 97 verschillende landen strijden hier voor een medaille in 1 van de 14 verschillende disciplines, waaronder wakeboard boot.

Goud op grootste wakeboard-evenement
Voor wakeboard boot zijn de 12 beste mannen en vrouwen ter wereld uitgenodigd deel te nemen. Daarmee is dit het grootste evenement op wakeboard gebied ter wereld. Sanne bereikte niet alleen haar doelen maar liet de competitie ver achter zich. Zij liet hiermee weer zien wat topsport is, veel talent gecombineerd met hard werken en doorzettingsvermogen.
De leidende stem die er altijd is om haar te steunen en te helpen bij de moeilijke momenten, die onvermijdelijk bij topsport horen, komt van coach Peter van Gestel, voormalig bondscoach van de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond. Deze trotse coach zag zijn pupil na een periode van blessures en herstel, de winst pakken binnen een supersterk deelnemersveld in Qatar.
“Keihard trainen er veel voor laten, een flinke dosis talent en heel veel doorzettingsvermogen heeft Sanne Meijer gebracht waar ze nu is. Met goud om haar nek van de ANOC World Beach Games 2019. Voor ons de grootste wedstrijd tot nu toe. Ben heel trots en blij dat ik een kleine bijdrage aan dat succes heb mogen leveren.”

naar boven