Deel dit artikel:

Olympische kansen voor Nederlands surfteam bij ISA World Surfing Games

Het Nederlandse Surfteam maakt zich op voor de ISA World Surfing Games, dat van 7 tot en met 15 september wordt gehouden in het Japanse Miyazaki. Onze surfers gaan hier de strijd aan met de wereldtop in het golfsurfen. Een jaar voor de Olympische Spelen zijn alle internationale toppers uit landen als Australië, Amerika, Brazilië en de Europese landen bij de Worlds Surfing Games aanwezig want kwalificatie voor Tokyo 2020 staat op het spel. De beste man én vrouw uit Azië, Afrika, Europa en Oceanië verdienen een plaats bij het debuut van surfen op de Spelen.

Het Nederlands surfteam is ondanks deze stevige concurrentie meer dan klaar om de strijd aan te gaan: "Juist omdat zulke toppers mee doen geeft dat mij extra motivatie om mijn beste kant te laten zien”, vertelt Pepijn Tigges.

Deze, inmiddels bekende, namen uit de Nederlandse surfscene zullen Nederland vertegenwoordigen:

  • Tom Boelsma
  • Kaspar Hamminga
  • Pepijn Tigges
  • Mirna Boelsma
  • Eveline Hooft
  • Dominga Valdes

Nederlandse surftop

Met hun jarenlange ervaring in de surftop van Nederland én internationale wedstrijden gaan ze als team voor een 18e plek of hoger in het eindklassement. De World Surfing Games zitten als volgt in elkaar: elke surfer heeft een individueel resultaat en krijgt punten door het winnen de heats. Alle door een land behaalde punten worden bij elkaar opgeteld en zo komt er aan het einde van de wedstrijd een winnend land uit. Nederland is vorig jaar als 19e geëindigd en ze kunnen de steun van de Nederlandse sportliefhebbers hard gebruiken om dit te verbeteren.

Olympische Spelen

Voor het eerst telt de World Surfing Games mee voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in 2020. Daarom reizen ook de beste surfers ter wereld als Kelly Slater, Stephanie Gilmore en Gabriel Medina naar Japan af om te strijden voor een plekje op het grootste sportevenement ter wereld. Ook voor de Nederlanders staat er dus grote druk op om het goed te doen tegen alle wereldtoppers.

Wil jij de Nederlandse surfers een steuntje in de rug geven en het team volgen in hun strijd tegen de beste in de wereld? Volg ze via #nlsurfteam op social media. Kijk voor alle resultaten en de livestream op de website van de ISA: https://isasurf.org/wsg/2019/en/

Foto surfteam: Wouter Struyf

naar boven