Tweedehands materialen

Kitesurfen is geen goedkope sport, wie net begint zal al snel naar tweedehands gear kijken. Hier neem je wel risico’s mee. Waar moet je op letten bij de aanschaf van tweedehands materialen?

Check allereerst of het veiligheidssysteem deugt. Hiermee haal je op een snelle manier de kracht uit je kite. Moderne kites zijn hier standaard van voorzien, maar bij een tweedehandskite moet je er goed op letten of deze nog werkt. Pomp daarna de kite eens op om te checken of je geen lekke kite aanschaft. Daarnaast is het ook belangrijk dat de bar en de lijnen in goede conditie zijn. Neem voor de zekerheid een ervaren kitesurfer mee naar de verkoper. Deze weet precies waar je op moet letten en hoe degelijk materiaal eruit ziet.

Voordat je een tweedehands board koopt is het belangrijk dat je weet wat je niveau en vaarstijl is. Als beginner neem je altijd een wat grotere twintip. Vind je jezelf niet meer zo’n beginner en wil je graag op de golven rijden, dan kijk je naar een directional board. Ook hier let je er natuurlijk goed op dat de board nog in goede vorm is en geen lek heeft.

naar boven