Algemene uitleg

Het ziet er spectaculair uit, kitesurfen. Een watersporter die op een plank staat en zich voort laat trekken door een vlieger, de kite. De sport kitesurfen is eentje die je moet leren, want wist je dat dit als extreme sport gezien wordt?

Bij het kitesurfen worden enorme snelheden behaald. Het wereldrecord ligt boven de 100 km/h. De meer ervaren kiter, kitesurfer of kiteboarder, maakt daar ook nog eens hoge sprongen bij wat de sport zo spectaculair en extreem maakt. Dat er wel eens ernstige ongelukken gebeuren hoeft wellicht niet eens meer uitgelegd te worden. Het is daarom aan te raden aan alle beginnende kitesurfers om een gedegen opleiding bij een erkende kitesurfschool te volgen. Een erkende kitesurfschool wordt door ons beoordeeld op deskundige begeleiding. Daarnaast kijken we naar de locatie(s), het materiaal en de benodigde begeleidingsboten.

Er zijn vele verschillende soorten kites en planken, oftwel boards. Alle diverse kites en boards hebben hun eigen karakteristieke eigenschappen. Iedere kitesurfer heeft daar weer andere gedachten over en zijn of haar eigen voorkeuren. Het is aan jezelf te ontdekken welke jij het fijnst op het water vindt.

naar boven