Wedstrijden

Kitesurf wedstrijden bestaan uit diverse disciplines, maar voordat je aan een wedstrijd mee doet moet je wel het een en ander regelen. Wat moet je allemaal weten als je wedstrijden gaat varen?

Wedstrijddisciplines
Bij het kitesurfen zijn drie hoofddisciplines van kracht, deze zijn weer onder te verdelen in verschillende subdisciplines. In welke drie hoofddisciplines kan je meedoen met wedstrijden?
Klik hier voor wedstrijddisciplines>>

Topsport
Zoals bij alle sporten worden er ook voor kitesurfers Europese- en Wereldkampioenschappen georganiseerd. Nederland heeft hier veel successen in behaald. Wat staat je allemaal te wachten als topsporter in de kitesurfwereld?
Klik hier voor topsport>>

Wedstrijdlicenties
Deelnemers en surfplanken dienen geregistreerd te zijn als zij aan wedstrijden meedoen. Hiermee vallen ze onder de regels van wedstrijdzeilen en de regels die NOC*NSF aan wedstrijdsport stelt. Wat moet er allemaal gecontroleerd worden?
Klik hier voor wedstrijdlicenties>>

Doping
In de wedstrijdsport is het ongeoorloofd doping te gebruiken. In Nederland wordt dit gecontroleerd door de nationale dopingautoriteit. De watersport kent haar eigen dopingreglement.
Klik hier voor de doping regels >>

naar boven