Materialen

Wie gaat suppen heeft niet veel nodig, een supboard en een peddel, dan ben je er wel. Maar waar let je op bij de aanschaf van deze materialen en wat zijn nog meer handige accessoires tijdens het suppen?

Bedenk je allereerst wat voor supper je bent, er zijn namelijk verschillende soorten boards. Er zijn boards specifiek voor in de golven, voor het racen, maar ook zijn er allround boards. De materialen per board verschillen hierin ook, de meeste zijn gemaakt van epoxy. Ook zijn er opblaasbare sups die makkelijk vervoerbaar zijn in een rugtas. Vraag bij een supschool of shop advies over het soort board jij het beste kunt kopen. Zij kunnen je ook goede informatie geven over het geschikte soort peddel.

Naast een board en een peddel is sportieve kleding ook praktisch. Wanneer je op wilder water gaat suppen is een wetsuit aan te raden, hiermee voorkom je onderkoeling. Uiteraard is een wetsuit ook handig op binnenwater, maar hier is de kans kleiner dat je onderkoelt raakt door opspattend water. Om stevig op je board te staan kan je op blote voeten suppen, maar ook speciale surfschoentjes zijn een aanrader. Hiermee glij je niet weg en hou je je voeten ook lekker warm!

naar boven