Disciplines

Wie graag wil wedstrijdsuppen heeft de keuze uit verschillende soorten disciplines. Je kiest natuurlijk die discipline die het beste bij jou past. Uit welke disciplines kun je kiezen als supper?

Beachrace
Bij de beachrace start je vanaf de waterlijn, sup je door de branding en maakt 3 tot 4 rondes over zee alvorens je terugsupt naar de kust en door de finish rent. Een waar spektakel stuk, hier komen diverse krachten bij kijken. Stabiliteit is belangrijk, maar ook kracht in de armen en snelheid in de benen.

Downwind
Bij een downwind wedstrijd wordt het parcours met de wind mee afgelegd. Hierdoor behaal je extra hoge snelheden al surfend op de golven. Bij deze race is vooral stabiliteit en tactiek een grote kracht.

Race
Bij de race leg je een parcours zo snel mogelijk af. De lengte van het parcours verschilt per race. Zo kun je te maken krijgen met een korte race om de boeien, of leg je een lange afstand van 5 tot misschien wel 45 kilometer af.

Wave
Bij de wave probeer je de jury te imponeren met je kunsten op de golven. De jury geeft punten voor bepaalde onderdelen van je golfrit. Zo tellen inzet en moeilijkheidsgraad mee, kijken ze naar je snelheid, kracht en flow, letten ze op manouvres en combinaties hiervan, en wordt er beoordeeld hoe je turns inzet en hoe je je peddel gebruikt.

naar boven