Leren windsurfen

Windsurfen heb je niet in één dag geleerd. Door je in te schrijven bij een vereniging krijg je les van een ervaren windsurfinstructeur. Wat zijn nog meer zaken waar je op let wanneer je je inschrijft voor lessen bij een vereniging?

Algemene uitleg
Windsurfen bestaat nog relatief kort, in 1969 werd deze sport uitgevonden door twee Amerikanen. Toen nog werd het plankzeilen genoemd, je beweegt je namelijk voort door middel van een zeil en een plank. Waarom is plankzeilen dan ook een hele passende naam?
Klik hier voor de uitleg>>

Windsurfverenigingen
Leren windsurfen doe je op een vereniging. Hier leer je niet alleen windsurfen, ook maak je nieuwe vrienden om mee het water op te gaan. Maar wat is nu een goede vereniging om te leren windsurfen?
Klik hier voor windsurfverenigingen>>

CWO
Wie bezig is met windsurflessen krijgt de kans zijn of haar CWO te halen. Dit is het officiële diploma die je voor bijna iedere watersport kunt halen. Wat moet je doen om de complete reeks CWO diploma’s te halen?
Klik hier voor CWO>>

Opleidingen
Nadat je je CWO hebt gehaald mag je jezelf met recht windsurfer noemen. Wie zo enthousiast is over windsurfen en hier nog meer uit wil halen, kan instructeur worden. Maar hoe pak je dit aan en wat voor voordelen heb jij hieraan?
Klik hier voor windsurf opleidingen>>

naar boven