CWO

Wie bezig is met windsurflessen krijgt de kans zijn of haar CWO te halen. Dit is het officiële diploma die je voor bijna iedere watersport kunt halen. Wat moet je doen om de complete reeks CWO diploma’s te halen?

In totaal zijn er vijf niveau’s te behalen voor het CWO. Je begint natuurlijk met de algemene lessen, hier richt je je echt op het windsurfen. Je leert alle basistechnieken waarop deze worden getoest aan het einde van je lessenreeks. Bij de CWO-windsurfdiplomalijn bestaat niveau I tot en met III uit één diplomalijn, het windsurfen. Zo leer je bij diploma I echt de basis, op- en aftuigen, op een plank staan en een rondje windsurfen. Bij niveau II ga je een stapje verder en leer je windsurfmanoeuvres, maar je leert ook over je veiligheid en omgeving. Ten slotte leer je in niveau III planeren, met de trapeze varen en wedstrijdvaren.

Ben je na deze diplomalijn nog niet uitgeleerd en wil je nog meer van het windsurfen ontdekken? Dat is geen probleem! Je gaat verder met de niveau’s IV en V, hiervoor maak je een keuze uit de vervolgopleidingen Race, Funboard of Brandingsurfen. De meest bekende is de Race, hiermee vaar je een parcours op vlak water, het is een Olympische discipline.
Funboard is ook een veel gekozen opleiding, bijna 80% van de surfers in Nederland valt in deze klasse. Hierbij leer je de slalom en freestyle, de disciplines waar we vette trucs zien die gepaard gaan met hoge snelheden en zorgvuldige manoeuvres.
Ten slotte heb je het Brandingsurfen. Dit is niets meer dan windsurfen op zee, waarbij je te maken krijgt met golfslag. Tijdens het trainen wordt dan ook specifiek aandacht besteed aan varen op golven en springen.

naar boven