Wedstrijden

Windsurfwedstrijden zijn er in verschillende disciplines met hierin verschillende klassen en formats. Wat moet je allemaal weten als je wedstrijden gaat varen?

Disciplines
Windsurfwedstrijden zijn er in verschillende disciplines, en daarbinnen heb je weer verschillende klassen en wedstrijdformats. Welke discipline kies je nu als je wedstrijden gaat varen?
Klik hier voor disciplines>>

Wedstrijd structuur
Wedstrijden varen, dat is waar je al die tijd voor hebt getraind. Gelukkig zijn er in Nederland jaarlijks diverse windsurfwedstrijden voor ieder niveau. Welke wedstrijden zijn voor jouw niveau geschikt?
Klik hier voor informatie over de wedstrijd structuur>>

Regels bij wedstrijdzeilen
Wedstrijden worden gezeild volgens de Regels van Wedstrijdzeilen. Deze worden elk jaar na de Olympische spelen door de International Sailing Federation (ISAF) herzien en verschijnen dan in een nieuwe druk.
Klik hier voor de regels bij wedstrijdzeilen>>

Hoger beroep
Ben je het oneens met een uitspraak van een protestcomité? Dan kan je hoger beroep aanvragen.
Klik hier voor meer informatie over hoger beroep>>

Wedstrijdlicentie
Ben je op een niveau dat je mee wil en kan doen aan officiële windsurfwedstrijden, dan dien je een wedstrijdlicentie aan te vragen. Wat is een licentie en hoe vraag je deze aan?
Klik hier voor een wedstrijdlicentie>>

Topsport
Als Watersportverbond zijn wij de nationale autoriteit voor het wedstrijdzeilen en -surfen voor verschillende niveau’s en in verschillende klassen. Wat doen wij voor de topsport op het gebied van windsurfen?
Klik hier voor de topsport>>

Doping
In de wedstrijdsport is het ongeoorloofd doping te gebruiken. In Nederland wordt dit gecontroleerd door de nationale dopingautoriteit. De watersport kent haar eigen dopingreglement.
Klik hier voor de doping regels >>

naar boven